Gratánge!

grjot = stein og anger = fjord

SommerNord2008 021

Forklarende? ja.

Min faste boplass er nå Gratangen, en kommune og en fjord. Gratangen kan skilte med:

  • tilhørighet i Troms fylke, men bare så vidt
  • tusen innbyggere
  • krigsprestasjoner av særklasse. Sitat: “Det var i Lavangen og Gratangen tyskerne for første gang måtte trekke seg tilbake på deres tokt gjennom Norge, og fikk sitt første nederlag under 2. verdenskrig
  • 2 butikker
  • Fartøyvernsenter og Båtmuseum!

Jeg er nå offisielt blitt lærling hos NNFA, læretiden er satt til 3-4 år. ca. Nordnorsk Fartøyvernsenter er et av 3 nasjonale fartøyvernsentere. Der Hardanger jobber med kravellbåter og klinkbåter i tre og Bredalsholmen med metall. Vi er en stiftelse med ca. 20 ansatte, som jobber med kravellbåter i tre, bygningsvern, egen mek-avdeling for metall og motorer, og et båtmuseum. Vi har vært her i snart 20 år, og det er nå plass til flere prosjekter samtidig på området. På inneslippen har vi “Veteranskøyta Havblikk“, en krysser fra Andøya. På uteslippen ligger Grytøy, en passasjerferge med lang historie. Til kai ligger Fuglø, en jakt fra 1877, halvveis oppbrent på slip i 2001. Trykk på navnene for å få linker til deres respektive blogger, skrevet av ansatte her.

Den siste uka har jeg brukt all tida mi på riving av dørk i salongen nede. Der lå det tonnevis av ballast, jernkuler og stein. Alt sammen badet i litervis av olje og gørr. Sjekk bloggen til Grytøy for bilder, Gunnars fancy 3D-modeller og forklarende tekst.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s