Siste nytt fra Gratangen

Pål Moddi ble invitert hjem til stua til veilederen min, der spilte han sanger og pratet om det han syns er fint og fælt. En av sangene han spilte var Sola, av Ola Bremnes. Her synges det om gleden for at sola har kommet tilbake. Om enn bare i 4 minutt på kjøkkenbordet i dag, så vil den være der i 5 minutt i morgen.

DSC00616

NNFA i mørketid

DSC00618

Flytebrygga

Etter mange uker i mørket har mange gledet seg til lys og varme igjen. Første dagen sola skinte på Årsteinhornet ble det svært oppstyr under lunchen.Det er ikke hver dag det løftes på rumpa for å se ut av vinduet. Det ble pratet varmt om når ho kom til å krype ned til alles respektive bygder.

DSC00840

Sola!

På postkontoret sprang alle de ansatte ut for å se. “Vi går ei fin tid i møte no” ble det sagt. På kalenderen er det notert når den kom gjennom stuevinduet vårt første gang.

DSC00837

Stille etter stormen

Stormen Ole herja noe voldsomt i Gratangen og. Selv satt jeg hjemme og merket ikke så mye til det, da det var stille inne i fjordbotn. Men på flytebrygga hadde vinden tatt tak i alle de 5 båtene, det ble slått hull i skroget på Maria, seilbåten som leier plass der. En av våre båter hadde slitt seg, og Fuglø hang bare i en tamp. Men en heroisk arbeidsinnsats fra flere av de ansatte natt til søndag reddet alle båtene, som kom unna det med overkommelige skader.

DSC00843

Fra moloen i Hellarbogen, mot Årstein.

Elise bruker mye tid på kjøring med hundespann, og jeg fikk endelig rota meg til å bli med. Først etter den korte turen vår ble det klart at det var et tjukt lag med is under meiene, så det gikk ikke særlig fort. Elise har blitt så flink at hun kjører aleine over fjellet med store hundespann, selv om det noen ganger tar litt tid før hun kommer ned igjen..

Hundene til Ivar Sørli

Hundene til Ivar Sørli

Katta har det fint også. Trives best inne.

DSC00784

På arbeidsfronten har jeg gjort meg ferdig med Fuglø-arbeidet. Vi fikk lagt dørk oppe og nede, innredet maskinrom og satt opp skott, kledd innsiden av casingen og laget ferdig mannskapslugaren og skipperlugaren. Peder har kledd opp styrhuset og fått på plass takplatene, og mekanikerne har gjort sitt. Nå venter vi på mer penger til Fuglø fra riksantikvaren, og har derfor gått over på Havblikk for å jobbe der.

Mannskapslugar ferdig, med skuffer og skap.

Mannskapslugar ferdig, med skuffer og skap.

Skipperlugaren, med flotte skuffefronter i heltre-mahogny og huntonittfront på nattbordet, bordplata er også huntonit og kan foldes ut. Her mangler fortsatt noe arbeid.

Skipperlugaren, med flotte skuffefronter i heltre-mahogny og huntonittfront på nattbordet, bordplata er også huntonit og kan foldes ut. Her mangler fortsatt noe arbeid.

Sauen vi kjøpte i høst er snart spist opp. Det mangler bare noen pølser og et fenalår.

Villsau

Villsau

Vi har fått oss nytt hus og! Vi skal leie et helt hus i Foldvik. Da får vi mange soverom og plass til masse gjester. Så det er bare å komme, i påskeferien er vi hjemme.
Vi bli nabo med Gunnar fra jobben, han liker å ta bilder:

 Foto: Gunnar Holmstad

Foto: Gunnar Holmstad

Gratangen Foto: Gunnar Holmstad

Gratangen Foto: Gunnar Holmstad

Til slutt, et sagblad:

DSC00204

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s